Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja faszerowane w skorupkach

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 sztuka
majonez 2 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżka
szczypiorek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja faszerowane w skorupkach

Jajka ugotować na twardo, przekroić ostrym nożem na pół. Środek wyciągnąć za pomocą łyżeczki i zetrzeć na tarce o małych oczkach, wymieszać z majonezem i szczypiorkiem. Delikatnie nakładać farsz do skorupek, które następnie przykłądamy do bułki tartej.

Na patelni rozgrzewamy olej, układamy nasze skorupki i smażymy około minuty, aż bułka się zarumieni.

Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agunesu 08.06.2012 10:43
tego srodka to chyba nie trzeba trzec, miekki to sam sie rozpada :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak