Sposób przygotowania

Herbatniki kruszymy na bardzo drobno.

Dodajemy do nich masło i roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia rurek), ucieramy do połączenia składników po czym wlewamy sok pomarańczowy.

Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej kuleczki o średnicy mniej więcej 2 cm.

Końcówki wykałaczek lub rurek moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w kuleczki.

Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.

Białą czekoladę dzielimy na 2 części i roztapiamy je w kąpieli wodnej.

Do jednej z nich dodajemy czerwony barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy.

Za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy kuleczki, górną część białą czekoladą a dolną część czerwoną.

Odstawiamy do zastygnięcia ( ja wciskałam je w gąbkę do układania kwiatów;] ).
Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    wygladaja super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Rewelacyjne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    bardzo pomysłowe;)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacja;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    extra :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniałe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !