Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowe cake pops

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 300 g
masło 50 g
gorzka czekolada 50 g
sok pomarańczowy 90 ml
Do ozdoby:
biała czekolada 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe cake pops

Herbatniki kruszymy na bardzo drobno.

Dodajemy do nich masło i roztopioną czekoladę (zostawiamy łyżeczkę do przyczepienia rurek), ucieramy do połączenia składników po czym wlewamy sok pomarańczowy.

Zagniatamy masę w jedną całość i formujemy z niej kuleczki o średnicy mniej więcej 2 cm.

Końcówki wykałaczek lub rurek moczymy w roztopionej czekoladzie i wciskamy je w kuleczki.

Tak przygotowane cake pops wkładamy do lodówki na jakieś 20 minut aby po schłodzeniu były bardziej zwarte.

Białą czekoladę dzielimy na 2 części i roztapiamy je w kąpieli wodnej.

Do jednej z nich dodajemy czerwony barwnik spożywczy i dokładnie mieszamy.

Za pomocą silikonowego pędzelka smarujemy kuleczki, górną część białą czekoladą a dolną część czerwoną.

Odstawiamy do zastygnięcia ( ja wciskałam je w gąbkę do układania kwiatów;] ).
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tomek18 03.09.2012 09:23
wspaniałe
Jodaj 22.06.2012 08:47
extra :)
Andysz 13.06.2012 05:44
rewelacja;)
Agata B 10.06.2012 21:30
bardzo pomysłowe;)))
iziona 08.06.2012 07:57
Rewelacyjne:)
Cukiereczek13 08.06.2012 01:30
wygladaja super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak