Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w occie balsamicznym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 2 kg
olej roślinny 2 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
ząbek czosnku 1 szt
szałwia 1 szczypta
Sól ziołowa jodowana Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w occie balsamicznym

Uwielbiam soczystego i wypieczonego kurczaka, nie zawsze się jednak udaje. Przysłano mi do testowania papier Saga. Użyłam go do wyściełania formy i do przykrycia mięsa.
Papier zdał egzamin a ja raczyłam rodzinę soczystym kurczakiem:)


Czosnek drobno posiekaj wymieszaj z octem, olejem, szałwią i solą. Kurczaka pokrój na 8 części i natrzyj zalewą. Odstaw na noc.

Następnie piecz w 190 stopniach 1,5h. Pierwszą godz piecz pod przykryciem (u mnie papier), następne pół godziny piecz bez przykrycia.
Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna330 16.12.2012 15:49
super
annagebalska 15.12.2012 09:35
pycha
agunesu 07.06.2012 23:10
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak