Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladka z brie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser brie 1 szt
sól
pieprz
tymianek
czosnek
oliwa
pesto
filet z kurczaka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: roladka z brie

Filet z kurczak u myc i osuszyć, przeciąć na pół tak jak na zdjęciu (powstaje serduszko). Czosnek utrzeć z solą, tymiankiem, na koniec dodać łyżeczkę oliwy. Nasmarować filet z kurczaka i pozostawić na 0,5 godziny. Brie pokroić w plastry i ułożyć na lekko rozbitym filecie, którego wewnętrzna strona jest wysmarowana pesto. Filet zwinąć w roladkę, owinąć sreberkiem i włożyć na 30 minut do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Po wyjęciu odczekać aż przestygnie aby ser się nie wylał.

Na zdjęciu są 2 roladki- jedna z zielonym groszkiem, druga z serem, oraz ryż z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 13.07.2012 21:53
super
Kasia47 10.06.2012 11:28
Pesto robisz sama, czy dodajesz gotowe?
agunesu 07.06.2012 23:11
apetyczne
msmariusz 07.06.2012 22:31
i ten ryż fajnie podany
barbarella 07.06.2012 21:59
wygląda baaardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak