Sposób przygotowania

Wino wymieszać z octem i ginem, dodać grubo posiekaną cebulę, wyciśnięty czosnek, ziarna pieprzu, 4 całe i 4 rozgniecione owoce jałowca, goździki oraz listek laurowy.
Do zalewy włożyć mięso i zostawić w niej 3 dni.
Odwracając mięso na drugą stronę przynajmniej 1 raz dziennie.
Po tym czasie mięso wyjąć i osączyć.
Zalewę przecedzić. Mięso natrzeć solą i pieprzem,posmarować ze wszystkich stron musztardą, mocno obsmażyć na oleju.
Odsączyć i przełożyć do żaroodpornego naczynia,dodać cebulkę.
Masło roztopić i rozprowadzić zalewą.
Dodać do mięsa i dusić do miękkości w piekarniku w 180 stop.
Do sosu dodać śmietanę, doprawić solą i pieprzem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !