Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki suszone 1 szklanka
cebula 1 duża
mąka ziemniaczana 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć na noc. Cebule obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju
Krok 1 - Sos grzybowy foto
2
Dodać odciśnięte grzyby i smażyć przez kilka minut. Wlać szklankę wody i gotować 15 minut.
Krok 2 - Sos grzybowy foto
3
Mąkę rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do sosu. Gotować, aż zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Krok 3 - Sos grzybowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 06.02.2013 06:51
przesmaczny
kuklik 05.01.2013 22:28
wspaniały
haffka 31.07.2012 19:21
smaczny
Mati3 07.06.2012 20:22
Lubię grzyby:)
sylwia / sytofala 07.06.2012 20:07
ja już czekam na świeże grzybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak