Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pory w białym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pory 1 kg
mleko 1 szklanka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
mąka 1/3 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pory w białym sosie

Pory pokroić na kawałki, dokładnie opłukać, włożyć do osolonego wrzątku, zblanszować. Ułożyć pory w naczyniu do zapiekania wysmarowanym tłuszczem,zalać sosem beszamelowym (w rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy mąki do zagęszczenia i przyprawić solą i gałką muszkatołową), posypać tartą bułką i piec ok.20 minut w temperaturze 180 C

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 28.07.2012 19:17
ekstra!
przemek20008 07.06.2012 21:05
pyszne
halina55 07.06.2012 19:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak