Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 60 dag
kukurydza w puszce 1
cebula 1
ser żółty 20 dag
jajek 8
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa z kukurydzą

Pieczarki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Pieczarki kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miski. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do pieczarek. Obraną cebulę oraz ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę i dodajemy do pozostałych składników. Wsypujemy odsączoną kukurydzę, dodajemy majonez oraz przyprawy do smaku i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę przekładamy do miseczki i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 16.09.2013 11:45
jak wytwornie podana;)
Monika58 04.09.2012 16:53
pyszne
edi 28.08.2012 23:16
super
edi 28.08.2012 23:16
super
edi 28.08.2012 23:16
super
bgs1984 28.06.2012 16:41
mniam
marzenciak1985 28.06.2012 16:30
mniam
staropolanka5 07.06.2012 22:54
ładnie udekorowane
przemek20008 07.06.2012 21:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak