Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z migdałami i roszponką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron 1/2 kg
oliwa 1/2 szklanki
płatki migdałowe 50 g
parmezan do smaku
roszponka garść

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z migdałami i roszponką

Makaron gotujemy al dente. W wysokim pojemniku do blendera miksujemy oliwę z migdałami i parmezanem. Ugotowany makaron polewamy sosem migdałowym i dodajemy posiekaną roszponkę. przyprawiamy dużą ilością kolorowego pieprzu. Na koniec można jeszcze posypać startym parmezanem. Po prostu pychota.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak