Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z jabłkami i budyniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
jabłka 5-6 sztuk
cukier wanilinowy 1 opakowanie
cynamon
budyń dowolny 1 opakowanie
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z jabłkami i budyniem

Wybić jajka, dodać cukier i cukier waniliowy. Ubić jajka na puszystą masę. Do masy wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Wylać ciasto na natłuszczoną blaszkę albo wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka obrać wyciąć gniazda nasienne i pokroić jabłka na kawałki. Oprószyć cynamonem i mąką. Wyłożyć na ciasto i piec ok 40 min w 180 stopniach.
Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu wyłożyć na upieczone ciasto. Zasypać wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 07.06.2012 20:24
super ciasto
Katarzyna87 07.06.2012 20:01
mniam
parysek10 07.06.2012 19:43
mniam
jolanta19 07.06.2012 19:41
super
halina17 07.06.2012 18:50
Smaczne ciasto, ja mam trochę inny przepis piekę z budyniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak