Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z karkówki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 6 plastrów
mięso mielone ok. 20 dag
jajko 1 sztuka
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
ogórki kiszone 2-3 sztuki
papryka 1/4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1-2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z karkówki

Duże plastry mięsa nacieramy roztartym ze solą czosnkiem. Oprószamy pieprzem i odstawiamy.

Do mięsa mielonego dodać bułkę, 1/4 pokrojonej drobno cebuli, 2-3 łyżki wody i wbić jajko. Doprawić do smaku i zarobić mięsną masę. Ogórki najlepiej małe przekroić na połowy. Paprykę pokroić na 6 słupków. Masę mięsną podzielić na 6 części.

Na plastrach mięsa położyć masę mięsną, kawałek ogórka, słupek papryki. Zawinąć zrazika.

Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki. Dodać resztę pokrojonej cebuli. Zalać wodą, dodać kostkę mięsną i dusić do miękkości. Na koniec duszenia zrazy oprószyć mąką i wymieszać. Jeśli potrzeba podlać wodą.
Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 25.08.2012 11:38
super
dagmara020 26.07.2012 09:53
pysznie wyglada
dwa pokoje z kuchnią 08.06.2012 10:58
wyglądają rewelacyjnie!
Paweł10 07.06.2012 18:17
alez smakowicie wygladaja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak