Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos do spaghetti

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 30-40 dag
cebula 2-3 sztuki
czosnek 3 ząbki
natka pietruszki 1/2 pęczka
bulion
mąka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sos do spaghetti

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej obsmażyć mięso, dodać cebulę pokrojoną w kostkę albo piórka i zmiażdżony czosnek. Wymieszać, podlać bulionem i dusić do miękkości mięsa. Oprószyć mąką mięso i podlać bulionem energicznie mieszając. Doprawić do smaku.
Dodać ugotowany makaron i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak