Sposób przygotowania

Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, żółtka, kakao, wodę.
Wmieszać mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać do przygotowanej blaszki i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Przygotować ciasto jasne. Białka ubić na pianę, dodać cukier, wiórki, mąkę połączoną z proszkiem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Na mleku ugotować budyń z dodatkiem cukru. Wystudzić i zmiksować z masłem.

Ciemne ciasto przekroić na połowę. Obie połowy posmarować dżemem. Na jedną połowę wyłożyć połowę masy budyniowej, położyć ciasto z kokosem, następnie resztę masy budyniowej, przykryć ciastem ciemnym i dowolnie udekorować.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !