Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka a la Indie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
cebula
czosnek 4 zabki
jogurt 500 ml
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
sól
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
lubczyk
pietruszka zielona
kurkuma 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: udka a la Indie

Kroki postępowania

1
jogurt wymieszać z pozostałymi składnikami lubczyku i pietruszki świeżej dodać według uznania
Krok 1 - udka a la Indie foto
2
dokładnie wymieszać
Krok 2 - udka a la Indie foto
3
udka obtoczyć w marynacie
Krok 3 - udka a la Indie foto
4
zalać pozostałą marynatą i włożyć do lodówki na ok.3 godziny
Krok 4 - udka a la Indie foto
5
piec w piekarniku nagrzanym do ok.200 stopni ok.godzinę,polewając marynatą
Krok 5 - udka a la Indie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 22.04.2014 08:19
musza byc bardzo aromatyczne
Bernadeta1 02.06.2013 17:28
często robię mięso w jogurcie
tessinka 07.06.2012 21:44
moje ulubione skladniki, musze spróbować :)
sylwia / sytofala 07.06.2012 20:15
apetyczne
Justyna28 07.06.2012 20:09
smacznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak