Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec wołowy w ziołach

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy 1 kg.
masło 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cząber 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl.
sól
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: udziec wołowy w ziołach

mięso umyć osuszyć natrzeć zmiażdżonym czosnkiem utartym z solą i zmielonymi przyprawami przykryć i wstawić do lodówki najlepiej na noc rozgrzać olej z masłem i obsmażyć mięso z każdej strony przełożyć do rondla razem z tłuszczem od smażenia wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem często podlewając pieczeń powstałym sosem pod koniec duszenia sos doprawić solą jeśli trzeba mięso wyjąć wystudzić i pokroić w plastry przed podaniem polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 14.06.2013 17:55
super smak
caralajna 04.08.2012 08:16
dobrze przyprawiony

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak