Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa piwna Danusi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo jasne 0,5 l
cukier 40 g
mak 125 g
woda 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa piwna Danusi

Wodę wlać do garnka zagotować, ostudzić.
Mak przepłukać, osączyć na sicie.
Zagotować wodę, sparzyć mak, odstawić na 30 minut.
Zlać wodę z maku, dwukrotnie przepuścić mak przez maszynkę.
Masę makową zalać 125 ml zimną wodą, wymieszać, odstawić.
Gdy masa się ustoi,
zlać mleczko makowe , dodać do mleczka cukier.
Mleczko wymieszać z piwem, podgrzać.
Podawać zupę z grzankami ze słodkiego pieczywa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 08.06.2012 09:00
super
parysek10 07.06.2012 19:49
ale pycha
matriasik 07.06.2012 17:37
świetna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak