Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w soku własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
cukier 40 dag
limonka
laska wanili

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w soku własnym

Truskawki umieszczamy w słoikach. Zasypujemy cukrem. Do każdego słoika wkładamy kilka plasterków limonki i kawałek laski waniliowej. Słoiki szczelnie zamknij. Wstaw do garnka z gorącą wodą, pasteryzuj 25 min w temp. 90 stopni. Ostudź>

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matriasik 07.06.2012 17:38
Smaczne są takie przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak