Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek pieczony

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
pieprz
ostra musztarda 2 łyżki
Czosnek suszony Prymat
boczek 1 surowy

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek pieczony

Sól pieprz, czosnek wymieszać razem. Boczek umyć, osuszyć. Natrzeć dobrze boczek z obu stron przyprawami, posmarować wierzch musztardą, włożyć do rękawa, odstawić na noc do lodówki. Następnie po tym czasie wyjąć boczek z lodówki na 2 godz.przed pieczeniem. Piec 60 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia,rozciąć rękaw, aby boczek się dobrze zarumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak