Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, opłukać.
Pokroić ziemniaki na ćwiartki
Przełożyć ziemniaki do garnka, zalać wodą, dodać sól, ugotować na półmiękko.
Wyjąć ziemniaki, ostudzić.
Przełożyć ziemniaki na brytfannę wysmarowaną tłuszczem.
Ziemniaki posmarować za pomocą pędzla olejem, posypać ziołami.
Wstawić do piekarnika, piec na złoty kolor w 190 stop.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    parysek10

    nabrałam na takie ochoty
  • 0
    original
    Opublikowano

    fijolek91

    pzsyne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Wypróbuję jutro - ziemniaki już nie zupełnie młode ale pewnie będą pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !