Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KALAFIOR W CIEŚCIE PIWNYM

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt
olej do smażenia
piwo 3/4 szkl
mąka 1 szkl
jajko 3 szt
ser żółty 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: KALAFIOR W CIEŚCIE PIWNYM

KALAFIOR DZIELIMY NA RÓŻYCZKI I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI.
ROBIMY CIASTO:BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK .
DO MAKI DODAJEMY ŻÓŁTKA OLEJ I PIWO MIESZAMY.
BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO I ŁĄCZYMY Z CIASTEM.
RÓŻYCZKI KALAFIORA ZANURZAMY W CIEŚCIE I SMAŻYMY NA OLEJU I GORĄCY KALAFIOR POSYPUJEMY STARTYM SEREM ŻÓŁTYM

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak