Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszkowa pianka z sosem czekoladowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszka
galaretka cytrynowa lub agrestowa
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 opakowanie
czekolada 1/2 tabliczki
olej 1 łyżeczka
m&m do dekoracji
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gruszkowa pianka z sosem czekoladowym

Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody. Śmietanę z łyżeczką cukru ubić na sztywno. Gruszkę , obrać i zmiksować blenderem na gładką konsystencję. Gdy galaretka ostygnie delikatnie połączyć ją z bitą śmietaną i zmiksowaną gruszką. Wstawić do lodówki do stężenia. Przed podaniem udekorować sosem czekoladowym - rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej, gdy przestygnie połączyć z olejem. Na wierzch ułożyć ósemkę z gruszki i kilka m&m

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smerfetka79 05.07.2012 09:23
Chętnie spróbowałabym takiej pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak