Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki razowe z siemieniem lnianym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowe 40 g
mąka pszenna 40 g
mleko 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
oliwa 1 łyżka
siemię lniane garść
drożdże 1 paczka
woda 150 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki razowe z siemieniem lnianym

Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. Dodać drożdże i wodę. Wyrabiać ciasto kilka minut, do gładkości, posypując mąką w razie potrzeby. Ułożyć ciasto w misce, przykryć i odstawić na godzinę. Uformować bułeczki, przełożyć na blachę i ponownie odstawić do wyrosniecia na 30 minut.
Piekarnik podgrzać do 195 st C (termoobieg), bułeczki poprószyć delikatnie mąką.Wstawić do piekarnika i piec 10-15 minut do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak