Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borszcz

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1 L
burak 2 szt
ziemniaki 5 szt
śmietana 1/2 szkl
fasola szparagowa 15 dag
marchew 2 szt
kapusta włoska 2 LIŚCIE
zakwas buraczany 2 łyżki
mąka 1 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: borszcz

BURAKI I ZIEMNIAKI POKROIĆ W KOSTKĘ.
MARCHEW POKROIĆ W SŁUPKI A KAPUSTĘ NA KAWAŁKI .
WARZYWA ZALAĆ GORĄCYM BULIONEM .
DODAĆ FASOLĘ I GOTOWAĆ OK 20 MINUT, POTEM DODAĆ ZAKWAS BURACZANY.
ŚMIETANĘ ZMIKSOWAĆ Z MĄKĄ I TROCHĘ BARSZCZYKU ODLAĆ I WLAĆ DO ZUPY I WYMIESZAĆ .DOPRAWIĆ DO SMAKU .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak