Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuleczki ryżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1/2 szklanki
koprek świeży 1 pęczek
mąka 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
śmietana 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kuleczki ryżowe

Ryż gotujemy w 2 szklankach wody aż ryż wpije wodę. W trakcie gotowania dodajemy sól, pieprz, paprykę ostrą. Odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy mąkę i koperek. Mieszamy i formujemy kulki. Smażymy na głębokim tłuszczu. Podajemy z sosem śmietanowym - śmietanę mieszamy z solą i dużą ilością pieprzu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak