Sposób przygotowania

FARSZ: Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie. Filet z kurczaka rozdrabniamy w blenderze, przekładamy do miseczki. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Jajka i ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki łączymy razem, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.

CIASTO: Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Dzielimy na kilka części, każdą wałkujemy, wykrawamy krążki, nakładamy porcję farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut od wypłynięcia.
Podajemy polane roztopionym masełkiem. Doskonale smakują z sosem czosnkowym lub ketchupem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Mienta

    muszą byc przepyszne i jak zwykle nie mogę napatrzyć się na zdjęcie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agata B

    zapomniałam napisać, że filet z kurczaka ma być ugotowany (ja użyłam takiego z rosołu)
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    fajny pomysł:))chętnie kiedyś spróbuję.
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo apetyczne zdjęcie. Super są te pierożki!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !