Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w galarecie z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 300 ml
groszek konserwowy 1/2 puszki
marchewki 2
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
jajko 1 ugotowane na twardo
Żelatyna wieprzowa Prymat
ryba 20 (filety)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w galarecie z warzywami

Rybę oczyszczamy ze skóry i kroimy na małe kęsy , groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy , marchewki gotujemy na miękko, jajko ugotowane drobno siekamy. Do garnka wlewamy wodę , wsypujemy odmierzona zawartość żelatyny z przyprawami i zagotowujemy. Następnie studzimy , wylewamy do np salaterek dodajemy do każdej z nich odmierzone porcje groszku , kukurydzy , posiekanej drobno marchwi , posiekane jajko oraz drobne kęsy ryby. Wstawiamy do lodówki aż stężeje

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.07.2012 20:52
Ja też.
Sylwia29 07.06.2012 14:01
Też taką robię ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak