Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

brzoskwinie pod kruszonką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 4 sztuki
masło 4 łyżki
mąka krupczatka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
miód prawdziwy 1 łyżka
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: brzoskwinie pod kruszonką

Brzoskwinie umyć nie obierać, wydrążyć pestkę , podzielić na ćwiartki. Do naczynia żaroodpornego włożyć owoce miąższem do góry. W misce wymieszać cukier z mąką i masłem tak aby powstała kruszonka. Brzoskwinie polać miodem najlepiej żeby był płynny i posypać kruszonką , na wierz dodać odrobinę cynamonu. Zapiekać w piekarniku w otwartym żaroodpornym naczyniu aż brzoskwinie puszczą sok a kruszonka będzie złota.

Serwować ciepłe lub zimne. Można dodać gałkę lodów waniliowych

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 07.06.2012 13:14
pyszny deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak