Sposób przygotowania

Porcje rosołową myjemy i dajemy do garczka,zalewamy zimną wodą i solimy,gotujemy. Gdy wrze zbieramy szumowinę i dodajemy:lupczyk,miete,ziele angielskie,liśc laurowy,czosnek.łyżkę kucharka,kawałek pory lub cebuli,drobno pokrojoną marchew i pieruszkę-w kosteczkę. Gotujemy około 1,5 godziny. 2 koncentraty wymieszać osobno w naczyniu i dać trochę rosołku,wymieszać i dodać do zupki. Zagotować. Rozrabiamy 1 śmietanę i 1 łyżkę mąki tortowej i trochę rosołku,wymieszać i dać do zupki. Zagotować,i odstawić. Makaron gotujemy osobno i dodajemy na końcu do zupki

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    moje ukochana zupka
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    fantastyczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !