Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Danie po śląsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 0,5 kg
cebula 1,5 cebuli
boczek wędzony 10 dag
szynka 10 dag
śmietanka 10 ml
ząbki czosnku 2
natka pietruszki 2 łyżki
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Danie po śląsku

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie na miękko.Boczek pokroić w drobną kosteczkę , szynkę również pokroić w drobną kosteczkę , czosnek obrać i wycisnąć przez praskę . Cebulę obrać i drobno pokroić . Ziemniaki odsączyć z wody i ugnieść tłuczkiem dodając śmietanki , dodając wyciśnięty przez praskę czosnek , posiekany boczek i szynkę , posiekaną cebulę i natkę pietruszki . Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dobrze wymieszać i wyłożyć na talerzyki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.07.2012 20:55
Robię tak.
ewka1978 07.06.2012 12:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak