Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczno -owocowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0,5 litra
mleczko kokosowe 20 ml
jabłka 3
gruszki 2
rodzynki 10 dag
płatki migdałowe 10 dag
wiórki kokosowe 5 dag
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczno -owocowa

Jabłka i gruszki umyć , obrać i wydrążyć z pestek. Pokroić je w drobną kostkę . Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie na około 15 minut. Do garnka wlać mleko , dodać cukier i zagotować , następnie dodać do niego posiekane jabłka i gruszki , gotować jeszcze chwilę na średnim ogniu , dolać mleczko kokosowe , dodać płatki migdałów , rodzynki i wiórki kokosowe. Zamieszać i gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 11.07.2012 20:57
Dobra, bez 2 zdań.
Justyna Jussstiii 08.06.2012 09:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak