Sposób przygotowania

Wszystko owoce dokładnie myjemy , truskawki obieramy ze szypułek , wiśnie drylujemy , Truskawki wkładamy do szejkera i miksujemy na gładką masę , wlewamy do wysokiej szklanki . Z biszkoptu wycinamy 4 okręgi mniej -więcej by się akurat zmieściły do szklanki . Każdy z okręgów nasączamy odrobiną likieru cytrynowego. Masę truskawkową wlewamy do szklanki i przykrywamy wyciętym biszkoptem , następnie miksujemy w blenderze na gładką masę wiśnie dosypując łyżeczkę cukru i wlewamy do szklanki na spód biszkoptowy , nakładamy na nie następny spód, miksujemy czarną porzeczkę wlewamy do szklanki , przykrywamy spodem , miksujemy maliny , wlewamy , przykrywamy spodem .Dekorujemy bitą śmietaną oraz posypujemy skórką pomarańczową i wiórkami kokosowymi.Schładzamy w lodówce

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Zgadzam się, pyszny.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !