Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w zalewie czosnkowo-warzywnej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
olej do smażenia
marchew 1 szt
czosnek 8 ząbków
seler 1 szt
por 1 szt
nać pitruszki pęczek
bulion drobiowy 0,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: udka w zalewie czosnkowo-warzywnej

Wykonanie;
Udka posolić, popieprzyć, obtoczyć w jajku i bułce następnie usmażyć na złoty kolor,zalać bulionem.warzywa zetrzeć na tarce, pietruszkę posiekać, czosnek pokroić w małe kawałki i zasypać kurczaka prużyć około 1 godziny. można podawać z ziemniakami lub ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kekerboom 02.07.2012 13:46
super
karolina1869 23.06.2012 20:55
ciekawy przepis
elka4621 09.06.2012 20:30
jest bardzo smaczne z młodymi ziemniaczkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak