Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grilowana sałata rzymska na słodko

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata rzymska 0.5
cebula dymka ze szczypiorkiem 5
miód 1 łyzka
Musztarda delikatesowa Prymat 1 łyzka
oliwa 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Grilowana sałata rzymska na słodko

Delikatnie zgriluj połowę sałaty rzymskiej na grilowej patelni. Przetnij wzdłuż dymkę i również lekko zgriluj na patelni. Posiekaj oliwki.

Dip - W małym słoiczku wymieszaj miód, musztardę oraz oliwę z oliwek. Dodaj sól do smaku.

Przystawka, którą kiedyą jadłam na wakacjach w Hiszpanii. Dla mnie najlepsze w tej przystawce to połaczenie słonego smaku oliwek ze słodkim smakiem dipu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 26.07.2016 14:30
Oryginalny, ciekawy pomysł!
cooleczka 01.09.2012 13:55
ciekawa
jola1508 30.08.2012 10:52
coś innego
paula99926 30.08.2012 10:38
ciekawe połączenie...
caralajna 11.06.2012 07:29
bardzo oryginalne :)
suzana 07.06.2012 11:41
ciekawe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak