Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ETON MESS Z POZIOMKAMI

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 1 opakowanie
truskawki świeże ok 20 sztuk
poziomki 1 szklanka
cukier 2 łyżki
bezy 6 dużych sztuk białe

Przepis i sposób przygotowania na: ETON MESS Z POZIOMKAMI

Truskawki umyć i przekroić na połówki. Śmietanę z łyżką cukru ubić na pół sztywno. Poziomki rozgnieść z łyżką cukru.Bezy pokruszyć na mniejsze kawałki. W wysokim kieliszku lub szklance , układać warstwy bezy truskawki , poziomki bita śmietana , na wierzch pokruszyć bezą , jeść od razu lub - ja chłodzę w lodówce tak aby owoce puściły sok.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 09.07.2012 09:30
sama słodycz
Monika63 23.06.2012 00:11
Uwielbiam takie desery:)
Mysiunia 07.06.2012 06:55
wspaniały deser, w dodatku tak pięknie podany :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak