Sposób przygotowania

Umyte awokado przekroić na pół i wyjąć miąższ. Przełożyć do wysokiego pojemnika. Dodać połowę pęczku szczypiorku -(pozostała zszatkować) i zmiksować z jogurtem i majonezem oraz sokiem z limonki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec dodać poszatkowany szczypiorek i delikatnie wymieszać. Sos, dzięki szczypiorkowi ma lekko ostry smaki fajną barwę. Doskonale sprawdzi się jako dressing do grilla.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata34

    robiłam kiedyś podobny. wyszedł pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    uwielbiam awokado
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    brzmi fajnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    smerfetka79

    SUPER PRZEPIS:) na sezon grillowy pasuje wyśmienicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !