Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka mleczna z truskawkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 0.5 l
płatki owsiane 8 łyżek
kasza jęczmienna 6 łyżek
truskawki świeże 250 g
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka mleczna z truskawkami

Mleko gotujemy. Następnie dodajemy płatki i kaszę jęczmienną. Gotujemy na małym ogniu około 15minut. Truskawki przebieramy, pozbywamy się szypułek, dokładnie myjemy i osuszamy. Do miseczki wkładamy czyste truskawki, dodajemy cukier i rozdrabniamy widelcem. Truskawki dodajemy do zupki mlecznej. Mieszamy. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 21.06.2012 17:46
mniam
Andysz 10.06.2012 16:42
Pychotka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak