Sposób przygotowania

Sułtanki zalać wrzątkiem , zostawić na ok 15 minut. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę .Galaretkę rozpuścić w połowie wody wskazanej w przepisie. Do szklanej gładkiej miski (bez rantów) wsypać owoce , zalać chłodną galaetką , wstawić do lodówki do stężenia. Śmietanę ubić z jedną łyżką cukru na sztywno.

Gdy galaretka stężeje, całą miskę delikatnie zanurzyć w większej misce z gorącą wodą , tak aby odkleiła się od brzegów(nie trzymać za długo bo całkiem się rozpuści) . Zdecydowanym ruchem odwrócić szklaną miskę, udekorować śmietaną i listkami mięt. Kroić jak tort

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    W naszych kochanych barwach :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    bardzo lubie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !