Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z grzybami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 opakowanie
cebula 4 sztuki
pieczarki 50 dag
grzyby suszone 3 dag
olej 40 ml
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z grzybami

Grzyby suszone namoczyć w wodzie.Następnie ugotować , pokroić na kawałki wg uznania.Cebulę obrać , pokroić w piórka . Pieczarki pokroić w plasterki.Rozgrzać olej w rondelku , włożyć pokrojoną cebulę. Następnie dodać pieczarki . Dusić pod przykryciem do miękkości . Następnie odkryć , żeby płyn odparował . Pod koniec duszenia dodać pokrojone grzyby . Doprawić do smaku solą oraz pieprzem , wymieszać.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić . Następnie makaron dodać do rondelka z grzybami , wymieszać razem . Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak