Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka pomidorowa z rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 15 dkg.
sól i pieprz
pomidorki cherry 6 szt.
rzeżucha 1 pęczek
ocet winny 2 łyżki
cukier
oliwa 4 łyżki
mortadela 10 dkg.
mozzarella 25 dkg.
jajko
bułka tarta pikantna 1/2 szkl.
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pomidorowa z rzeżuchą

fasolkę oczyścić umyć pokroić i ugotować w osolonej wodzie ok.10min,osączyć pomidory umyć pokroić na ćwiartki,rzeżuchę opłukać osączyć i posiekać,w naczyniu wymieszać ocet winny ze szczyptą soli,pieprzu oraz cukru i oliwą polać przygotowane składniki sałatki,mozzarellę pokroić w plasterki rozkłócić jajko i zanurzać plastry mozzarelli najpierw w jajku potem obtaczać w bułce tartej kłaść na rozgrzany olej smażyć na złoty kolor z obu stron przygotowaną sałatkę podawać z usmażonym serkiem i bardzo cienkimi plasterkami mortadeli.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 12.12.2013 20:04
bardzo fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak