Sposób przygotowania

Ziemniaki gotujemy w mundurkach,obieramy i ścieramy na tarce do jarzyn,dodajemy jajko mąkę i doprawiamy gałką muszkatałową imajerankiem i mieszamy wszystko razem.Masę nakładamy do wysmarowanych tłuszczem i wysypanych mąką foremek i pieczemy je około 30 minut na rumiany kolor.Jajka gotujemy na twardo obieramy ,żółtka rozgniatamy w miseczce a białka drobniutko siekamy,dodajemy drobno posiekane ogórki i drobno posiekanego łososia i doprawiamy solą pieprzem,papryką i przyprawą do zup.Majonezu dodajemy tyle by nam powstała gęsta masa.Upieczone babeczki napełniamy pastą.Przed podaniem możemy lekko skropić cytrynką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !