Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wieprzowa z sosem śliwkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica 1/2 kg
olej do smażenia
sól
pieprz
bulion wołowy 500 ml
śliwki świeże lub mrozone 8 szt
sos sojowy 2 łyżki
papryczka chilli 1 szt
cukier 1 łyżeczka
wino czerwone 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wieprzowa z sosem śliwkowym

Śliwki gotujemy w bulionie aż będą miękkie,następnie je drylujemy czyli wyciągamy pestki i miksujemy.Zmiksowane przekładamy na patelkę dodajemy sos sojowy posiekaną papryczkę chilli wino i cukier i razem dusimy na małym ogniu 5 minut.Polędwicę kroimy na medaliony oprószamy je solą i pieprzem i smażymy na rozgrzanym oleju na złotobrązowy kolor.Podajemy zaraz po przygotowaniu polane sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bgs1984 07.06.2012 19:21
mniam
marzenciak1985 07.06.2012 17:14
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak