Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 30 dag
podgardle 20 dag
wątroba 30 dag
cebula 2 sztuki
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
bułki 3 sztuki
jajko 3 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet

Mięso umyć, zalać wodą, postawić do gotowania. Wątrobę gotujemy krócej, ok. 20 minut, więc można ją włożyć w trakcie gotowani, albo wyjąc wcześniej. Marchew i pietruszkę obrać umyć, dodać do mięsa razem z obranymi cebulami. Dodać liść laurowy i ziele angielskie, gotować do miękkość mięsa, wystudzić. W wystudzonym rosole namoczyć bułki. Mięso, bułki, cebulę, marchew i wątrobę zmielić w maszynce. Wbić jajka, wymieszać, doprawić do smaku. Gdyby masa była zbyt luźna dodać tartej bułki. Przygotować dowolną formę albo naczynie żaroodporne, wysmarować tłuszczem. Wyłożyć przygotowaną masę i piec 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 27.02.2014 21:19
cudowna dekoracja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak