Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożone ciasto rancuskie 400 g
tłuszcz do smażenia
kapelusze boczniaków 400 g
masło 2 łyżki
kajzerka 1 szt
cebula 1 szt
mleko 1/2 szkl
jajko 1 szt
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki smażone

Grzyby pokroić razem z posiekaną cebulą i smażyć na połowie masła tak długo, aż cały płyn odparuje. Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć i zemleć razem z grzybami. Wbić jajko, doprawić solą i pieprzem. Ciasto lekko rozmrozić i pokroić w pasy szerokości ok. 15 cm. Na każdym rozsmarować nadzienie, zwinąć silnie dociskając. Pokroić w krążki. Wkładać na gorący tłuszcz i smażyć tylko do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 20.06.2012 16:11
oo to pysznosci, bardzo, bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak