Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 3 krążki
masło łyżka
ser biały 300 g
jogurt kilka łyżek
sól i pieprz do smaku
czosnek 3 ząbki
rukola kilka listków
koncentrat pomidorowy łyżka
pasta paprykowa ostra 2 łyżki
orzechy włoskie 200 g
curry do smaku
papryka czerwona 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert na ciepło

Utzreć masło z serem, dodając tyle jogurtu by masa była spoista. Doprawić solą i pieprzem. Podzielić na trzy części. Do jednej dodać zmiażdżony z solą czosnek i posiekaną rukolę, do następnej koncentrat i pastę paprykową, a do pozostałej - połowę zmielonych orzechów i curry. Każdy krążek camemberta przekroić w poprzek i przełożyć innym rodzajem pasty serowej. Udekorować paseczkami papryki i połówkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak