Sposób przygotowania

Białka jajek ubić , pod koniec ubijania dodać 6 łyżek cukru. Mąkę przesiać , dodać proszek. Do białek powoli dodawać żółtka, wymieszać z mąką i proszkiem , dodać kawę rozpuszczalną capuccino.
Przelać do natłuszczonej formy 24 cm , piec w 180 stopniach przez około 35-40 min , do suchego patyczka. Wystawić do ostudzenia.

Śmietanę ubić z łyżką cukrem na sztywno, połowę truskawek zmiksować. Drugą połowę truskawek przekroić na pół.
Wystudzony biszkopt , skropić , zaparzoną kawą rozpuszczalną (opcjonlanie można dodać kilka kropel alkoholu).

Na biszkopt nałożyć bitą śmietanę , udekorować połówkami truskawek, i polać sosem czekoladowym i musem z truskawek .
Kroić jak tort.
Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    z truskawkami...mniam!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    halina55

    palce lizać! :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !