Sposób przygotowania

SKŁADNIKI:

1 długa bagietka ok.60cm
15-20dag ser żółty-do wyboru
5-6 większych pieczarek
1 mała czerwona cebula lub pół większej
masło do posmarowania bagietki
przyprawa do pizzy

PRZYGOTOWANIE:

Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.Obrane pieczarki kroimy w plasterki.A cebulę w piórka. Bagietkę kroimy w poprzek na trzy części a potem każdy kawałek wzdłuż.Układamy jedna przy drugiej na blaszce od piekarnika.(pod spód podkładamy papier do pieczenia) Każdą smarujemy masłem i posypujemy przyprawą do pizzy. Na wierzch układamy pieczarki.Następnie cebulę i posypujemy obficie serem. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180*C (grzanie góra-grill-dolna półka)i pieczemy około 10 minut.Do rozpuszczenia się sera i lekkiego zarumienienia się bagietki. Wyjmujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :-)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    gottrina

    super zapiekanki, najlepsze własnej roboty
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    domowe zawsze najlepsze:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię to
  • 1
    original
    Opublikowano

    halina55

    pychotka :)
  • 0
    imgp7894
    Opublikowano

    evita0007

    Dokładnie,nie ma to jak włsne wykonanie :-)
  • 2
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    pychotka !
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !