Sposób przygotowania

Śliwki gotujemy w winie z dodatkiem cynamony,laski wanilii która nacinamy i nożem wyciągamy ziarenka wanilii, cukru,
goździka. Blenderujemy i przecedzamy przez sito.Dodajemy sok z limonki do smaku.Wstawiamy do schłodzenia. Podajemy w głębokim talerzy lub lampce do wina z gałka loda waniliowego.
Oprócz chłodzenia to szybki deser, który mimo swoje prostoty jest godny polecenia.
Smacznego.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Muszę spróbowac :) To połączeniae wina z lodami mnie intryguje.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    Uwielbiam lody chociaz nie przepadam za alkholem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    nie jestem fanką chłodników, ale ten przepis jest ciekawy
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Przyozdobiony listakmi mięty-pychota :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    trochę za chłodne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    wolę ciepłą zupę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo smakowite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    ciekawe jak smakuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    cieakwe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika154

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    iga2

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokoszka

    wygląda niesamowicie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !