Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybno-marchewkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 250g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybno-marchewkowe

SKŁADNIKI:

Z tej porcji wychodzi 6 kotletów widocznych na zdjęciu.
250g ryby mintaj(u mnie mrożone filety)
3 łyżki koperek świeży-posiekany
5 łyżek stołowych czubatych marchewki startej na tarce o dużych oczkach
1 mała cebulka starta na tarce o dużych oczkach
1 jajko-surowe
5 łyżek bułki tartej + bułka do obtoczenia kotletów
olej do smażenia
sól morska,pieprz kolorowy wg.uznania

PRZYGOTOWANIE:

Rozmrożoną i odcisnietą rybę z nadmiaru wody przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa dwa razy. Wkładamy do misy.Dodajemy koper,marchew,cebulę,jajko i bułkę tartą. Wszystko solimy,pieprzymy i wyrabiamy na jednolitą masę. Następnie za pomocą wilgotnych dłoni formujemy kotleciki i obtaczamy je z każdej strony w bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron na złoty kolor i wykładamy na ręcznik papierowy żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podajemy z czym kto lubi.Smacznego :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 06.11.2012 19:02
Pycha.
evita0007 19.08.2012 14:17
Ależ proszę caralajna,częstuj się :)
caralajna 23.07.2012 18:21
piękne, chętnie bym się poczęstowała
gottrina 06.06.2012 20:13
pychota :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak