Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ogórkowa z fasolą szparagową do słoika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola szparagowa 2 kg
ogórki 2 kg
cebula 1 kg
olej 1,2 szkl
koncnetrat pomidorowy 2 szt
sól 4 łyz
cukier 2 szkl
pieprz
Zalewa: 1 szkl
ocet 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ogórkowa z fasolą szparagową do słoika

fasolkę myjemy i obcinamy końcówki kroimy na pół każda i gotujemy w osolonej wodzie ok 20 min-odcedzamy. w tym czasie robimy zalewę wszystko razem gotujemy z 2 małymi słoiczkami przecieru i gotujemy doprawiamy do smaku pieprzem. Cebule obieramy i kroimy w talarki a umyte ogórki kroimy w plasterki dodajemy do zalewy i mieszamy razem przekłdamy do słoików i wszystko razem pasteryzujemy ok 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

[email protected] 20.06.2012 17:36
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak